La ira del Fènix (CAT)

la-ira-del-fenixLa ira del Fènix. Rafa Melero. Editorial Círculo Rojo.

Rafa Melero Rojo va néixer a Barcelona, però va passar la infància a Lleida, fins que l’any 1995 va ingressar en el Cos dels Mossos d’Esquadra.

D’ençà de llavors ha treballat en ciutats com Figueres, la Bisbal de l’Empordà, Lleida, l’Hospitalet de Llobregat i Terrassa, entre d’altres, i ha desenvolupat la seva trajectòria professional íntegrament dins la policia judicial, en grups com ara el d’Homicidis, Salut Pública o Delictes contra el Patrimoni.

Aquesta és la seva primera novel·la, en la qual presenta una trama basada en el misteri i els conflictes personals i quotidians d’uns personatges molt propers. S’endinsarà, gràcies als seus coneixements, en el món de la investigació criminal, per crear un relat de ficció apassionant, que mantindrà el lector en suspens fins a l’última pàgina.

SINOPSIS

El Grup d’Homicidis dels Mossos d’Esquadra de Barcelona es troba immers en la investigació del macabre assassinat d’una psicòloga quan es produeix una estranya desaparició.

La relació entre aquests fets portarà el Grup, amb el seu sergent al capdavant, a viure un episodi totalment inesperat, que no només afectarà el cas, sinó que canviarà les vides i el destí dels investigadors.

La ciutat de Barcelona serà testimoni del desafiament entre la ment criminal d’un psicòpata i els conflictes sobre el bé i el mal del sergent de policia que l’ha de caçar.

RESEÑA

Emocionant i trepidant novel·la ambientada a Barcelona i on el Grup d’Homicidis dels Mossos d’Esquadra es veuran immersos en la investigació d’un assassinat i, malauradament, en la desaparició d’un company, també Mosso d’Esquadra.

El sergent Xavier Masip, farà tot el possible per atrapar a un assassí serial, però estranyament, sembla que sempre va un pas per endavant de la policia… I fins aquí puc llegir. Ja sé que és ben poca cosa i que aquest petit resum de la trama de la novel·la no explica gaire cosa més però hem de dir que… Atenció!: Aquesta novel·la enganxa! I de quina manera!

Relatada en tercera persona en la Barcelona actual, com a teló de fons se’ns recordarà altres crims ben coneguts pels que vivim a la Ciutat com és el cas de les dues policies en pràctiques assassinades a l’Hospitalet, disposa d’una narrativa molt àgil i dinàmica. L’autor, en Rafa Melero, farà una ostentació de coneixements sobre el funcionament intern dels Mossos d’Esquadra, ell ho és i es troba en actiu, i això farà que el que ens relata en el seu llibre La ira del Fènix, ho visquem de forma absolutament real, i sobretot, molt visual.

Sense adonar-nos, anirem llegint pàgines i pàgines i ens veurem immersos en una investigació vibrant on el temps és prioritari i on fins i tot, acusarem el cansament dels seus protagonistes. Un assassí ben llest, amb un ego que no li cap al pit, que ens anirà deixant pistes per a tota Barcelona… Bé. Rectifiquem: deixarà pistes a la policia però nosaltres les anirem seguint ben encantats.

Les trames quedaran totes lligades i ben lligades. Si en el moment d’iniciar la lectura, ens sorprèn l’autor amb dos estranys successos que no sabrem durant gairebé tota la novel·la a què fan referència, quedaran perfectament explicats i entrellaçats amb la trama principal.

Què més puc dir d’un llibre amb el qual ens m’he cremat les pestanyes intentant esbrinar com es resoldria? Doncs ho sento però que sapigueu que l’autor, sempre va també, com l’assassí, un pas per endavant nostra i que no descobrirem rens fins que ell no vulgui.

A l’octubre, Rafa Melero publicarà el seu segon llibre en castellà i català amb l’editorial Alrevés, vells coneguts d’aquest espai. Ara toca esperar uns mesos però valdrà la pena. Ben segur.

… 

Deja un comentario